Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Cabal sam się wyłącza
Autor Wiadomość
Czyzu 



Serwer: Mars
Klasa: Blader
lvl: 170-179
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Posty: 2144
Wysłany: 2011-06-15, 22:06   Cabal sam się wyłącza

Jako że mnoży się liczba tematów o crashach Cabala, umieszczam w bardziej widocznym miejscu rozwiązanie tego problemu, made by Kapa.

Otworz edytor rejestru (Start->Uruchom->regedit)

Wejdź do

Kod:

[color=orange]HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management
Kliknij dwa razy na "PagedPoolSize". Liczby szesnastkowe sa w pierwszej kolejnosci. Zmien wartosci na te podane nizej:

UWAGA! tabelka przedstawia wartosci w szesnastkach i dziesiatkach! ktore wybierzecie to wasza sprawa ale musicie zaznaczyc ktore chcecie w okienku ;)

Megabytes __________ Szesnastkowe__________ Dziesietne
192Mb_______________ 0c000000____________ 201326592
256Mb ______________ 10000000____________ 268435456
384Mb _______________ 18000000___________ 402653184[/color]



Na sam koniec reset kompa zeby ustawienia sie zachowaly...
  Skill: Transcender
 
Tomislaw 
Capella rlz :D


Serwer: Mars
Klasa: Warrior
lvl: 111-120
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-20, 15:22   

Ale które tam trzeba wpisać ? Jak mam dziesiętne to pod spodem są liczby to którą wpisać ?
  Skill: Transcender
 
uni7ik 


Serwer: Mars
Klasa: Warrior
Gildia: eXtreme
lvl: 61-70
Posty: 1
Wysłany: 2011-08-26, 08:09   

Mam ten sam problem, zmieniłem na wszystkie liczby dziesiętnie kolejno i zauwazyłem prawidłowość, ze na 192 mb cabal mi sie wylacza w trakcie gry(po ok. 2min), ale na 384 mb wyłącza sie już podczas logowania do gry z panelu wyboru postaci. Gra sie ładuje bez jakiejkolwiek informacji o brakach.. co wiecej luncher pojawia sie w procesach jako "update" po wciśnięciu start... w procesach zmienia sie na "cabalmain" czyli wszystko jakby ok.. w między czasie gdzieś przewija sie gameguard... ale zaraz po tym znika zarówno cabalmain jak i gameguard, a gra normalnie się włącza, do czasu.. az znika? Zna ktos rozwiązanie problemu?

[ Dodano: 2011-08-26, 08:21 ]
Problem o jest o tyle irytujący, ze pojawia sie na moich 4ch komputerach.... prosze o sprawną pomoc
 
 
Bobek 


Serwer: Mercury
Klasa: Wizard
lvl: 150-159
Posty: 1
Wysłany: 2011-08-28, 14:02   

Pomogło i wreszcie mogę sobie pograć w cabala. Dzięki Ci Czyzu.
 
 
Orion 


Serwer: Mars
Klasa: Force Blader
lvl: 101-110
Posty: 3
Wysłany: 2011-12-11, 16:55   

Sorry za trochę durne pytanie, ale męczę się od wakacji z tym, czyli pół roku już...
to jest ten problem, w którym gra wyłącza się po kilku minutach bycia na serwerze?
 
 
 
yakuza0 
Fibii/WizEee



Serwer: Mercury
Klasa: Force Blader
lvl: 160-169
Pomógł: 7 razy
Wiek: 26
Posty: 633
Wysłany: 2011-12-11, 17:27   

Tak to jest rozwiązanie do tego problemu .
_________________
Faello 2sp - 172lvl

Pena x2 1sp -178lvl
Rota 1sp - 179lvl
Quadra 2sp - 178 lvl
Pluma ?sp - lvl
  Skill: Transcender
 
Orion 


Serwer: Mars
Klasa: Force Blader
lvl: 101-110
Posty: 3
Wysłany: 2011-12-11, 17:42   

OK, ale ja to zrobiłem, lecz i tak nie działa
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Vladimir Sloutsker bayerleverkusen.pl/profil/19024/specjalista theenglishcenter.com/forum/member.php?action=profile&uid=7881 monocykle kingsong elektryczne koła gtav.pl/user/14741-specjalista/
- - .
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
| Edytował: kooza (TrzecI)
Aktualizacja i edycja: Ch3mi |