Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Arahmitz
2008-10-26, 22:37
Problem z odpaleniem gry...
Autor Wiadomość
Luke91 



Serwer: Mars
Klasa: Warrior
Gildia: NoName
lvl: 150-159
Pomógł: 1 raz
Posty: 39
Wysłany: 2008-06-19, 21:45   Problem z odpaleniem gry...

witam...mam problem z wlaczeniem gry...inny niz te bledy z luncherem...po kliknieciu w przycisk "start game" przez pare sekund jest klepsydra a poza tym nic sie nie dzieje,gra sie nie zalacza:( robilem juz reinstall gry wczoraj pokusilem sie nawet o format C i postawienie systemu na nowo...nic nie pomaga:(:(:( mial ktos kiedys podobny problem??i jak go rozwiazal?

p.s. formata robilem juz 6razy probowalem roznych wersji windowsa xp i kilka wersji sterownikow do karty graficznej i dalej nic;/ help
_________________

 
 
MoonWalkerPL 
Nałogowy palacz



Serwer: Jupiter
Klasa: Warrior
Gildia: Tyria
lvl: 170-179
Pomógł: 6 razy
Wiek: 23
Posty: 222
Wysłany: 2008-06-24, 01:50   

jeden mój znajomy miał też tak jak Ty Luk, i przestał grać.
Tobie zabraniam;p szukaj rozwiązania bo widać nikt nie wie co z tym jest.
_________________

  Skill: Transcender
 
fukyuu 


Serwer: Mars
Klasa: Blader
lvl: 101-110
Posty: 6
Wysłany: 2008-06-24, 04:50   

strona www.cabalonline.com otwiera Ci się ?
 
 
Luke91 



Serwer: Mars
Klasa: Warrior
Gildia: NoName
lvl: 150-159
Pomógł: 1 raz
Posty: 39
Wysłany: 2008-07-14, 20:56   

strona dziala... chodzi o gre...po kliknieciu "start game" nic sie nie dzieje...zauwazylem jeszcze jedna rzecz. gra chodzi po reinstalu jej DOPUKI nie wylaczy sie kompa...po wlaczeniu juz nie chodzi i znow trzeba na nowo instalowac...a nie widzi mi sie przed kazdym graniem instalowania jej ciagle...help

@down
sprawdzilem sposob z przyniesieniem gry od kolegi...dupa;/;/ nie pomoglo...a ten z partycjami odpada bo nie widzi mi sie tracic 120gb danych dla gry...widac nikt tego nie umie rozwiazac.
_________________

Ostatnio zmieniony przez Luke91 2008-07-15, 23:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Cashmen 



Serwer: Mercury
Klasa: Wizard
Gildia: brak
lvl: 61-70
Wiek: 25
Posty: 23
Ostrzeżeń:
 4/4/6
Wysłany: 2008-07-15, 01:53   

wez sobie moze zgraj od jakiegos kolegi dzialajaca gre juz zainstalowana i skopiuj na dysk... zobacz czy bedzie to samo... jesli tak to nie wiem co mozna jeszcze zrobic... przy kolejnym formacie usun calkowicie partycje i zrob je na nowo....
Ostatnio zmieniony przez Cashmen 2008-07-18, 00:26, w całości zmieniany 1 raz  
  Skill: Transcender
 
LiuKhan 



Serwer: Mercury
Klasa: Blader
Gildia: PureDestiny
lvl: 160-169
Wiek: 26
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-16, 18:51   

Luke, mam ten sam problem, sciagnalem sobie najswiezsza instalke jaka maja na stronce, z autopatchem nie ma problemu, a i tak cabal sie nie zalacza...
_________________
" Bądź miły dla swoich wrogów, bo nic ich bardziej nie złości. "
  Skill: Transcender
 
Aderos 
Hyperion



Serwer: Mars
Klasa: Blader
Gildia: Hyperion
lvl: 170-179
Pomógł: 11 razy
Wiek: 23
Posty: 163
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: 2008-07-17, 10:05   

a ja wiem jak to naprawic sam mam taki problem xP wez prawy przycisk myszy na skrot i z polecen wez wlasciwosci => tam gdzie masz napsze na koncu " cabal.exe " zastap go innym slowem czyli wklej za miejsce cabal.exe " cabalmain.exe" husky " napewno zadziala bo sam mialem taki problem :)
_________________


  Skill: Transcender
 
Luke91 



Serwer: Mars
Klasa: Warrior
Gildia: NoName
lvl: 150-159
Pomógł: 1 raz
Posty: 39
Wysłany: 2008-07-17, 12:06   

LiuKhan wiec jakbys to naprawil daj znac xD bo walcze z tym bezustannie i nic:(

@up

to nic nie daje(sprawdzone przed chwila)... husky dziala gdy mamy problemy z luncherem(jak w przypadku ostanich updatow). gdy zrobie jak mowisz i klikne w ta ikonke z husky to nic sie kompletnie nie dzieje nie liczac 0.5 sekundy klepsydry obok kursora:P:P wiec odpada:(
_________________

 
 
DoLong 



Serwer: Mars
Klasa: Force Archer
lvl: 170-179
Posty: 5
Wysłany: 2008-07-17, 13:03   

Odpalanie cabala bez launchera? Pomysł świetny, wykonanie krótkie:

Pkt. 3 jest podwójny, bo u niektórych mogą działać inny zapis. Jeśli nie zadziała v1, próbujcie v2.

1. Idziemy o folderu cabala
2. Tworzymy skrót cabalmain.exe
3. v1: Do pola adresu, po spacji dopisujemy slowo "husky". Czyli np.: "C:\Program Files\.......... \Cabal Online(Europe)\cabalmain.exe husky" (bez ").
U mnie wyglada to tak:
(IMG:http://img381.imageshack.us/img381/3972/skrotad0.jpg)
3. v2: (w/g AgiMastah'a): Słowo "husky" wpisujemy po adresie zawierającym znak ". Czyli np. "C:\Program Files\.......... \Cabal Online(Europe)\cabalmain.exe" husky
Screenshot AgiMastah'a
(IMG:http://img112.imageshack.us/img112/5730/blablahh8.png)
4. Używając tego skrótu odpalimy cabala omijając launchera.

Uwaga, używając tego skrótu gra się nie zupdatuje automatycznie.


powinno zadziałać ...
_________________

  Skill: Transcender
 
Mary 



Serwer: Jupiter
Klasa: Warrior
lvl: 11-20
Wiek: 24
Posty: 17
Wysłany: 2008-07-17, 13:13   

Miałem taki problem u siosty na komputerze. W sumie to rozwiązałem go częściowo. Maja sjestra używa antywirusa o nazwie "Avast". I teraz tak, wykrywa on u niej niektóre pliki Cabal'owe jako wirusy. Wniosek z tego płynie taki by pochłonąć wirusiaki. Ekhm, zalecam wyłączenie antywira. Ale to pewno już robiliście. To teraz na poważnie.

1. Wyłącz antywirusa i zapore ogniową
2. Zainstaluj na czysto jeszcze raz cabala
3. do folderu z Cabalem wrzuć launchera
4. Najpierw jednak odpal normalnie przez Cabal exe (ponieważ pierwsze uruchomienie zwykle się udaje)
5. Kolejne uruchomienia wykonuj przez launchera (chodzi o to żeby nie były pobierane za każdym razem aktualizacje)

link do launchera: http://upload.net.pl/download.php?id=1650
 
 
Starfly 
Droppin' Plates



Serwer: Jupiter
Klasa: Wizard
Gildia: SempherFI
lvl: 141-149
Pomógł: 4 razy
Wiek: 25
Posty: 137
Wysłany: 2008-07-17, 13:15   

Nie chodzi chyba o to, ze ma problem z launcherem, ale ogolnie z grą. Poprostu sie nie odpala.

Z mojego doswiadczenia (bo tez kiedys mialem):
1. Czyscimy rejestr ze zbednych wpisów
2. Instalujemy najnowsze sterowniki do grafiki.
3. DirectX takze.
4. Jesli masz Viste, nie instaluj Cabala w Program Files, upewnij sie tez ze jestes na koncie administratora.
5. Uruchom Cabala w trybie zgodnosci z Win98 (prawy->wlasciwosci-> zgodnosc i zaznacz "Windows 98" )

Mi pomoglo, szczegolnie sterowniki i DX.
_________________
Wake up the dead!
  Skill: Transcender
 
Mary 



Serwer: Jupiter
Klasa: Warrior
lvl: 11-20
Wiek: 24
Posty: 17
Wysłany: 2008-07-17, 13:24   

Nigdy nie wiesz o co chodzi gdy o problem sie rozchodzi... czy jakoś tak. Więc jak wszystkiego próbujemy to wszystkiego.

1. Upewnij się że masz zainstalowane .net framework
2. Przed każdym uruchomieniem gry czyść tempy poprzez komendę %temp% w uruchom na pasku start
 
 
LiuKhan 



Serwer: Mercury
Klasa: Blader
Gildia: PureDestiny
lvl: 160-169
Wiek: 26
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-17, 16:33   

To tak wyglada jakby brakowalo jakichs plikow, jak wszystko ladnie dzialalo to nie zagladalem do folderu z gra za czesto ale przysiaglbym ze w c:\Program Files\Games-Masters.com\CABAL Online (Europe)... bylo wiecej folderow, teraz mam tylko Data i Launcher... a gdzie podzial sie GameGuard ?? O.o

Nie ma co kombinowac z launcherem bo dziala :) problem sie zaczyna gdy klikam START CABAL
_________________
" Bądź miły dla swoich wrogów, bo nic ich bardziej nie złości. "
Ostatnio zmieniony przez LiuKhan 2008-07-17, 20:51, w całości zmieniany 1 raz  
  Skill: Transcender
 
Mary 



Serwer: Jupiter
Klasa: Warrior
lvl: 11-20
Wiek: 24
Posty: 17
Wysłany: 2008-07-17, 18:20   

Jest jeszcze coś takiego że GameGuard Ci nie odpali jeżeli posiadasz wirusy w komputerze. Gdzieś o tym czytałem, może Ci sie przyda ta informacja ;)
 
 
grzesfb 


Serwer: Mercury
Klasa: Force Blader
Gildia: EkipazDzipa
Pomógł: 74 razy
Wiek: 40
Posty: 1293
Wysłany: 2008-07-17, 22:02   

katalogi jakie mam :

Data,
jukebox,
GameGuard,
launcher
screenshot
  Skill: Transcender
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


www.eczko.babia-gora.pl sizzlingonline www.sfecjo.bytom.pl www.nerte.podhale.pl tworzenie aplikacji ios
- - .
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
| Edytował: kooza (TrzecI)
Aktualizacja i edycja: Ch3mi |